PRIJAVA KVAROVA: 062.670.415
SLUŽBA ZA ODNOSE SA POTROŠAČIMA: 022.618.022

Energetski vaučeri za skoro 900 domaćinstava u Sremskoj Mitrovici, Grad ostvario značajne uštede

Skoro 900 domaćinstava sa teritorije našeg Grada ostvarilo je pravo na energestke vaučere u iznosu od 10.000 dinara koje je obezbedio Grad Sremska Mitrovica.

Ovaj program je osmišljen u cilju prevazilaženja poteškoća u obezbeđenju energenata za domaćinstva, a mogu se iskoristiti za plaćanje računa za utrošenu toplotnu energiju izdatih od strane JKP „Toplifikacija“ ili za refundaciju računa za kupljeno ogrevno drvo, briket, pelet i ugalj.

Danas je u Gradskoj kući održana konferencija za medije tim povodom a prisutnima se obratio načelnik Gradske uprave za socijalnu i zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić. On je istakao da je komisija sastavljena od zaposlenih u Centru za socijalni rad „Sava“ i lokalnoj samoupravi Grada Sremska Mitrovica konstatovala da je na Javni poziv za dodelu subvencija u vidu energetskih vaučera pristiglo 947 prijava, od kojih su važećih 880.

Kako je rekao Riđošić, iz gradskog budžeta je za planirane energetske vaučere izdvojeno 5 miliona dinara, međutim to nije bilo dovoljno za sve podnete zahteve naših sugrađana.

U toj situaciji 347 domaćinstava bi ostalo “ispod crte” za dobijanje energetskih vaučera, ali je zahvaljujući uštedama koje je Grad Sremska Mitrovica ostvario tokom praznika omogućilo da svi koji su podneli validne prijave dobiju ove vaučere.

“Grad Sremska Mitrovica tokom praznika nije postavio novogodišnju rasvetu i neke propratne sadržaje koje svake godine postavimo, kao što je recimo klizalište. Takođe, postavljanjem štedljive gradske rasvete uspeli smo da ostvarimo značajne uštede. Sve ovo je doprinelo da dodatna 3,5 miliona dinara obezbedimo u budžetu i ne ostavimo ni jedno domaćinstvo koje je konkurisalo sa validnom prijavom za ovaj program bez energetskog vaučera”, rekao je Riđošić za naš portal.

Konačna rang lista domaćinstava biće objavljena tokom sledeće nedelje.

Preuzeto sa mojgradsm.rs

Scroll To Top