PRIJAVA KVAROVA: 062.670.415
SLUŽBA ZA ODNOSE SA POTROŠAČIMA: 022.618.022

RTV: Mitrovica prva u Sremu po štednji energije

Sremska Mitrovica je sa Beogradom, Suboticom i Zrenjaninom, lokalna samouprava u kojoj su do sada ostvarene najveće uštede električne energije u Srbiji. Podsećamo, Vlada Srbije je dala preporuku za štednju na svim nivoima – štede lokalne samouprave, institucije, ustanove, preduzeća.
Građani i privreda su takođe ozbiljno shvatili energetsku krizu, pa je ukupna potrošnja u oktobru ove u poređenju sa oktobrom prošle godine smanjena za 11 posto. Pravo na popust zbog uštede struje ostvarilo je milion i po domaćinstava.

Mitrovčani su ozbiljno shvatili energetsku krizu, te su i zaslužni što je Sremska Mitrovica prva u Sremu po uštedi. Кako kažu, nije puno odricanja, a svakako znači.

Ustanove kulture se, takođe pridržavaju preporuka koje je dala Vlada. Biblioteka „Gligorije Vozarović“, u kojoj se svakodnevno održava niz različitih aktivnosti, trudi se da racionalno troši energiju, a za tu namenu, uvedeni su i LED paneli.
Mitrovčka javna preduzeća, takođe poštuju preporuke, a iz JКP „Toplifikacija“ je potvrđeno da su velike uštede napravljene prošlog meseca.

Mitrovčani su kao i mnogo puta do sada pokazali odgovornost. Ozbiljno su shvatili energetsku krizu i postupali u skladu sa tim. Zahvaljujući zameni ulične rasvete i konkursima mere sanacije energetske efikasnosti, lokalna samouprava je uspela znatno da uštedi, u odnosu na prethodne dve godine, istakao je Vladimir Pavlović predsednik Skupštine Grada.

Podsetimo, Vlada je dala preporuke za štednju na svim nivoima – štede i lokalne samouprave, institucije, ustanove i preduzeća. Кao što podaci pokazuju, Mitrovica poštuje ove preporuke, a lokalna samouprava potvrđuje da će se štednja nastaviti i u budućnosti.

Scroll To Top