PRIJAVA KVAROVA: 062.670.415
SLUŽBA ZA ODNOSE SA POTROŠAČIMA: 022.618.022

Produžen grejni dan

Grejna sezona u Sremskoj Mitrovici počela je na vreme, kao što je i predviđeno, 15. oktobra. Isporuka toplotne energije teče redovno i sve se prilagođava spoljašnjim temperaturama, rečeno je 16. oktobra u kotlarnici Javno komunalnog preduzeća „Toplifikacija“, koja se nalazi u naselju Stari most.

– Mi smo tople probe završili pre petnaestak dana i od tada je sistem bio operativan, što znači da je moglo da se krene s grejnom sezonom i prvog oktobra. Energenata ima dovoljno, sve je obezbeđeno, trenutno se koristi gas u lokalnim kotlarnicama i na izmenjivačkoj stanici, a kad dođu zahlađenja, koristićemo biomasu, izjavio je direktor mitrovačke toplane, Slavko Sladojević.

Sistem grejanja je automatizovan, prema rečima direktora, urađen je klizni dijagram i sve se reguliše u kotlarnici Stari most.

– Kako spoljašnja temperatura raste, sistem grejanja ide na dole i obrnuto. Grejni dan redovno traje od šest do 21 čas, a mi smo doneli odluku da ipak grejemo od pola šest ujutru, do pola 10 uveče. Vikendom redovni grejni dan traje od sedam do 22 časa, kaže Sladojević.

JKP „Toplifikacija“ isporučuje toplotnu energiju u 3.400 stanova. Sve ukupno sa poslovnim prostorima, to je 245.000 kvadratnih metara.

– Da bi sve radilo kako treba, remont mora da se uradi dobro. Remontne radnje su urađene kako je i planirano i iskoristio bih priliku da se zahvalim kolegama iz tehničke službe koji su dali sve od sebe da sistem radi kako treba, istakao je Milan Živanić, izvršni direktor tehničkih poslova „Toplifikacije“.

Iz preduzeća dodaju i to da je potrebno prijaviti sve moguće kvarove ili curenja koji se jave na sistemu grejanja kod korisnika, da nastale probleme ne rešavaju sami, već isključivo da kontaktiraju toplanu.

Izvor: M novine / Autor: A. Dražić

Scroll To Top