SLUŽBA ZA ODNOSE SA POTROŠAČIMA: 022.618.022

Stanovi se greju 24 časa

Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija” saopštilo je da će do 20. januara grejati svoje korisnike 24 sata dnevno.

I prethodnih grejnih sezona na snazi je takođe bilo grejanje 24 sata, ali ove godine je ono krenulo ranije nego obično –kaže direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević.

„Sa lokalnom samoupravom smo se dogovorili da krenemo sa dvadesetčetvoročasovnim grejanjem, odluka ranijih godina bila je od 20. decembra, ove godine krenuli smo ranije. Prethodnih godina je trebalo nekoliko dana da se sa uobičajenog režima pređe na režim grejanja 24 sata. Ove godine je to urađeno u toku jednog dana, zahvaljujući automatizaciji procesa proizvodnje i distribucije toplotne energije. Ove sezone nemamo nikakvih problema što se proizvodnje i distribucije toplotne energije, bilo je pojedinačnih intervencija, uglavnom na unutrašnjim instalacijama. Cenu nećemo menjati ove grejne sezone. Ne planiramo ni naredne, osim ako ne dođe do drastičnog skoka cena energenata”, objasnio je Sladojević.

Grejanje od 5:00 sati ujutro do 22:00 sata radiće po kliznom dijagramu, a od 22 časa do 5:00 h ujutru radiće po fiksnom dijagramu, tj. fiksnom grejnom sistemu. To znači da će primar biti na 50 stepeni što se tiče izmenjivačke stanice, a ove lokalne podstanice grejaće na 40 stepeni.

Kotlarnicu u naselju Stari Most obišla je i gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Scroll To Top