PRIJAVA KVAROVA: 062.670.415
SLUŽBA ZA ODNOSE SA POTROŠAČIMA: 022.618.022

U Sremskoj Mitrovici jutros izmerena najniža temperatura u Srbiji

Sremska Mitrovica je jutros bila najhladniji grad u Srbiji sa izmerenih – 15 stepeni celzijusa, podaci su RHMZ. Ovakvi vremenski uslovi najviše smetaju radnicima koje svoje poslove obavljaju na otvorenom, ali i hroničnim bolesnicima. Lekari savetuju oprez i da se ne izlazi bez preke potrebe.

Danas je najhladniji dan u godini u Sremskoj Mitrovici. Mnogi Mitrovčani kažu da je i vreme pravoj zimi te uživaju u zimskoj idili dok ima i onih građana kojima ovi ledeni dani ne prijaju.

Veoma niske temperature najviše smetaju između ostalih i radnicima “Komunalija” koji svoje poslove obavljaju napolju. Kako kažu bitno je da se dobro obuku i da češće prave pauze uz tople napitke.

Lekari poručuju da napolje izlazi samo onaj ko mora, a da oni koji izlaze treba da vode računa da se svi delovi tela adekvatno pokriju, kako ne bi došlo promrzlina. Ovako niske temperature najteže podnose hronični bolesnici.

Ukoliko se nastavi period veoma niskih temperatura, iz mitrovačkih “Toplifikacija” kažu da će stanovi Mitrovčana biti topli i 24 časa.

U celoj Srbiji i danas je na snazi žuti meteoalarm, a prema podacima RHMZ otopljenje nas očekuje od 14. januara.

Scroll To Top